Haber

İmamoğlu’nun cuma namazına gittiği caminin imamı: Onu Alevi, Sünni, Şii ayrımı yapmadığı için seviyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ömerli Barajı’nın atık su akışını kesen projenin açılış töreninin ardından Cuma namazını Caferilerin ibadet ettiği Ataşehir ilçesindeki İmam Hüseyin Camisi’nde kıldı.

ANKA Haber Ajansı’nın haberine göre, halkın yoğun ilgisi üzerine cami imamı Mehdi Aksu ve Ekrem İmamoğlu, namazın ardından bir konuşma yaptı.

İlk konuşan Mehdi Aksu şunları söyledi: Türkiye’de bir gerçeğin var olduğunun altını çizeyim. Yöneticilerin cuma günleri gitmesinden daha doğal bir şey olamaz. Liderimiz buraya gelmeden önce birisi bize hizmet etmişti. Camiyi seçim bürosuna çevirdiler. Allah aşkına cuma günü başka camilere giden bir yönetici yok mu? Var mı yok mu? “Neden o yerlere seçim ofisi denmiyor da İmam Hüseyin’in adının yazılı olduğu bu yere seçim ofisi deniyor?” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI BURADA CUMA OLACAK DİYE GECE SAĞA VE SOLA MESAJ AKTARYANLAR BAŞARILI OLMAZ.’

Aksu, “Tek kelimeyle söylüyorum, bu kelimeyi burada kullananlar ya cahildir ya da bilinçsiz ve dar görüşlüdür.” Cumhurbaşkanımız şu anda 15-16 milyon kişinin cumhurbaşkanı ve İstanbul’un lideridir. Beş yıldır bizi ziyarete gelmemişti. Haberi aldılar ve üzgünüz. Bizi sevindirmek için ziyaretimize geldiler ve oradayken Cuma namazını da kılmayı uygun gördüler. Bundan daha doğal ne olabilir Allah aşkına? “Bunu farklı değerlendirin, gece saat 12.00’de sosyal medya üzerinden sağa sola sağa sola açıklamalar yayan, mide bulandırıcı, toplumu bölmeye çalışanlar şunu bilmelidirler ki, başarılı olamayacaklar.”

Ekrem İmamoğlu’nu insanlar arasında ayrım yapmadığı için sevdiklerini belirten Aksu, şöyle devam etti:

“Bakın bu toplum Sünnisi, Alevisi, Kürtü, Türkü, Laz’ı, Çerkes’i, Şii’si ile tek yürek bir toplumdur. Eğer birileri bunlara dayanarak size karşı ayrımcı açıklamalar yapıyorsa bilin ki onların derdi sizi sömürmektir. Ben ayrılıyorum. Liderimize sözler. Hayırlı olsun. Biz onu ayrımcı bir dil kullanmadığı için seviyoruz. Bakın, siyasi kimliğinden dolayı bahsetmiyorum. Siyasetçi olduğu için söylemiyorum. Onu seviyoruz çünkü seviyoruz. Mezhepçilik yapmıyor. Yönettiği İstanbul’da Alevi, Sünni, Şii ayrımı yapmadığı için seviyoruz. Bugün cumhurbaşkanımız burada. “Onun burada olması da söylediklerimin kanıtıdır. Eğer bir ayrım yapsaydı buraya gelmezdi.”

İMAMOĞLU: ÖĞRENDİĞİM HER FARK BENİ DAHA ÇOK SORUMLULUK KAZANDIRDI

Mehdi Aksu’nun ardından konuşan Ekrem İmamoğlu, “Sayın öğretmenim, bugün burada huzurunuzda olmak ve bu pahalı mabette sizlerle birlikte dua etmek, dua etmek, yüce Allah’a sığınmak ve Allah’a sığınmak benim için bir zevktir. gerçekten sizlerle bir arada olmak. Toplumun her kesimiyle iş yapmak benim için büyük mutluluk.” Allah’a şükür çalışma hayatı olan birçok insana iş imkânı sağlayan bir ailenin mensubuyum ama siyaset bana toplumun her birimini, her ailesini öğretti. Bu siyaset doğru irdelenirse, doğru yapılırsa, süreci güzel örneklerle kurgularsanız inanın ibadetin her anı faydalıdır. İnsanlığa hizmet etmek insanlara faydalıdır. “İş üretmek bu bağlamda başka bir kişilik yarattı” dedi.

Eski komşularından birinin Caferi olduğunu anlatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Komşumdu, yaşadığı evi ona sattım demek ayıp. Baba oğul yan yana iki ev aldılar ve orada yaşadılar. Ama her gün sohbet ediyoruz, selamlaşıyoruz. Mayıs Cevat amcamız, Cevat Koç kardeşimiz, sizin cemaatinizden bana öğretin ve imanı daha güzel anlatın.” “Hep şunu söylüyorum, siyasetten önce dostlarım, ortaklıklarım, yol arkadaşlarım vardı ama siyasetle birlikte toplumla daha çok iç içe oldum ve bu toplumun her türlü inancını, her türlü etnik kökenini, sıkıntısını, sorununu, ayrımcılığını öğrendim. Öğrendiğim farklılık beni daha sorumlu kıldı.A “Bir eksiklik, bir adaletsizlik, bir hata varsa onu düzeltmek, canlandırmak, düzeltmek siyasetle uğraşan insanların sorumluluğundadır.”

‘BELEDİYE OLARAK ZEYNEBİYE CAMİİ İNŞAATINI TAMAMLAYARAK TESLİM EDECEĞİZ’

İmamoğlu, “Burada oy hesabı yok, uyum var, iyi insan olmak var. Sadece insanları bir araya getirmenin, birleştirmenin faydası var.” “Yani burada, bu sokakta, bu caddelerde, çevremizde herkes var. Aynı kaderi paylaşıyoruz. İman yaratanla kul arasındadır, Allah kalbimi bilir.” dedi. . Bu toplumun her bireyine bakarken Yaradan, insanlar arasında ayrım yapmayan bir ruha sahip olduğumun huzurunda şahittir. Umarım hiçbir zaman değişmez. Çok şanslıydık ki Cevat kardeşimiz bizi misyoner olarak atadı. Beylikdüzü’nde birlikte cami yapma şansımız oldu. Sonra “sen” dedi. Sen memursun, çok zorlanıyorum. Oradaki belediye başkanımızın iş birliğiyle Büyükçekmece’de bir caminin daha yapılmasına yardımcı olduk. Artık şansımız var. Biz Büyükşehir Belediye Başkanıyız, önemli bir grup eksiklikten bahsettiler. Biz konuyu ele aldık, sahiplendik. İnşallah İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak Zeynebiye Camii’nin tüm eksiklerini gidererek inşaatını tamamlayacağız. “Bunu tamamlayıp teslim edeceğiz” dedi.

‘MEZARLIK HİZMETLERİNDE TÜM DİN VE MEzheplerden SUÇLAR VAR’

Mezarlık hizmetlerinin tüm din ve mezheplerden din adamlarına misyon yüklediğini söyleyen Ekrem İmamoğlu, şöyle konuştu: “Bakın ben geldiğimde bunu arkadaşlarımla çok tartıştık. O şunu söylüyor, bu şunu söylüyor vs. Mezarlık hizmetleri değerli bir hizmettir. Ancak bizim sadece tek sünnet etiğine hizmet eden bir dinimiz var.” Bizim kurumumuzda Caferi imamlarımız var, Şafi meleklerimiz var, dedelerimizin Alevileri var, papazlarımız var, hahamlarımız var, inanın hepsi bizde var. Çünkü milletimize en acı anında hizmet etmek benim için bir ailenin, bir evin inancıyla kıyaslandığında daha zordur. “Bunun vereceği huzurdan daha güzel bir huzur olamaz, şunu söyleyeyim, bu çok değerli bir duygu. Dolayısıyla biz bu ve benzeri hamleleri yaptığımız sürece bu toplumun huzuru daha da artacaktır” dedi. .

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu