Haber

Murat Kurum’dan deprem bölgesine yapılacak yeni konutlara ilişkin açıklama

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük deprem yürekleri yaktı…

Sahada çalışan arama kurtarma ekipleri tek bir canın izini sürmeye devam ediyor.

Birçok bina 7.7 ve 7.6 sarsıntılarıyla yıkıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerdeki yerleşim bölgelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni konutlar 3-4 kat artı alanı geçmeyecek.

Gaziantep AFAD İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen uyum toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut üretim seferberliğinin yapılacağını bildirdi.

Deprem bölgesinde yapılacak yeni konutların 3-4 kat artı alanı geçmeyeceğini vurgulayan Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Tek amacımız en hızlı şekilde doğru yere varmak”

Devletimiz 11 ilimizde arama-kurtarma, kesintili barınma ve kalıcı konutların yapım sürecini vatandaşlarımıza seslendiğimiz gibi tüm birimlerimizle uyum içinde yürütmektedir. Amacımız, amacımız burada yaşayan kardeşlerimizi bir an önce eski güzel günlerine kavuşturmak. İnanç, sağlık ve huzur içinde yaşayabilecekleri evleri bir an önce inşa etmek için çalışıyoruz. Bu çalışmaları gerçekleştirirken hassas davranmaktayız.

Ülkemizde söz sahibi bilim insanları ve akademisyenlerle bir araya geleceğiz. Katlarımızı ve alanlarımızı detaylı bir şekilde inceleyeceğiz. Bundan sonraki süreçte konut sürecini en gerçek yerde ve en hızlı şekilde yürütmek için çalışmaları yürütmek tek amacımız. Konteyner şehirlerimizi kuruyoruz Gaziantep’te 4.500 konteynerin kurulumuna başlandı. Yarından itibaren konteyner kentlerimize vatandaşlarımızı kabul etmeye başlayacağız. Türkiye’nin her yerinden kardeşlerimizle birlikte yapıyoruz. Devletimizin eli afet bölgesinden son ana kadar çekilmeyecektir. Vatandaşlarımıza sözümüzü tutacağız.

“11 ilde 927 bin binanın denetimi tamamlandı, 118 bin bina yıkılacak”

7 bin 328 uzmanımızla birlikte 11 ilde hasar tespit çalışması yürütüyoruz. 927 bin binanın denetimi tamamlandı. 118 bin binanın yıkıldığını, derhal yıkılacağını ve ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Gaziantep geneline baktığımızda 16 bin binanın ağır hasarlı olduğunu tespit ettik. Hasar tespitlerine vatandaşlarımızın itiraz hakkı bulunmaktadır. Burada bir yandan yeni yerleşim alanlarının nasıl olması gerektiği, kültür varlıkları, demografik yapı, yerel mimari ve hasar tespit anlayışıyla çalışmalar yürütüyoruz.

“Zemin neredeyse sağlam olan kentlerimizde yerleşim alanlarını bu alanlara çekerek jeolojik çalışmalarımızı yapıyoruz”

Vatandaşlarımıza yeni, inançlı ve huzurlu yuvalarının anahtarlarını vereceğiz. Mart ayı başında 30 bin konutun başlayacağından bahsetmiştik. 1 yıl içinde evlerimizi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. İnşaat ekipmanı tedarikçileri ile bir toplantıya geleceğiz. Evlerimiz taban artı 3-4 katı geçmeyecek. Zeminin neredeyse sağlam olduğu şehirlerimizde yerleşimleri bu alanlara çekerek jeolojik çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bilim adamlarımızla yarın bir yere geleceğiz.

haber-meric.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu